آزمایشگاه های موسسه آموزش عالی علوم و فناوری آریان مرتبط با رشته های موجود در موسسه زیر نظر مدیران محترم گروه های آموزشی تجهیز شده است و با تجهیزات کامل جهت برگزاری واحد های آزمایشگاهی و کارگاهی مشغول به فعالیت می باشد.

 

     با توجه به کاربرد فراوان بتن در کارهاي عمرانی اعّم از ساختمانی، پلسازی، بندر سازی، فرود گاه ها، خيابان ها، سد ها، مخازن سيلو ها و .... آموزش اين مصالح در خصوص شناخت و طرح اختلاط آن، از مهمترين امور در گروه عمران به شمار می رود. در اين راستا، با توجه به امکانات اين موسسه ، به دانشجويان آموزش های ذيل ارائه گرديد:
- دامنه بندی سنگدانه ها و مقايسه آنها با آيين نامه هاي موجود ايران
- درصد جذب رطوبت سنگدانه ها در حالت اشباع با سطح خشک
- تعيين جدول نرمی ماسه -تعيين ارزش ماسه اي
- آزمايش اسلامپ بتن تازه -طرح اختلاط بتنی به روش وزنی و حجمی
- ساخت نمونه هاي بتنی بر اساس طرح اختلاط برای مقاومت های فشاری و کششی 7روزه و 25 روزه و مقايسه آنها با يکديگر
- تعيين وزن مخصوص بتن ها -تعيين وزن مخصوص انبوهی سنگدانه
- تعيين وزن مخصوص سيمان
انجام آزمايش های فوق، دانشجويان اين موسسه را آماده همکاری با شرکتهای ساختمانی می سازد. تجربه نکات فنی موجود در حوزه بتن از ديگر نکات مهم آموزشهای اين آزمايشگاه می باشد.

 

     در تمام رشته هاي فني کارگاه مکانيک عمومي يکي از آزمايشگاههاي پر اهميت مي باشد و دانشجويان بايد فنون و توانايي کار با ابزارهاي مربوط به اندازه گيري، خط کشي و يا توليد را داشته باشند. جهت نيل به اهدف مطلوب نياز به رعايت اصول کار در اين کارگاه مي باشد و دانشجويان عزيز همانند يک فرد فني به آشنايي با ابزارهاي مختلف موجود در کارگاه مربوطه مي پردازند. در اين کارگاه با تجهيزات مختلف و پيشرفته موجود آموزش هاي پايه‌اي همچون سوهانکاري، اره کاري، قلم کاري، سوراخکاري، جوشکاري و ساير فنون فني به دانشجويان تعليم داده مي شود. در رشته برق(قدرت-الکترونيک) آموزش جوشکاري جزء سرفصل اصلي محسوب مي شود. جوشکاري را مي توان جزء صنايع مادر به حساب آورد، زيرا کمتر کارخانه يا موسسه توليدي و صنعتي را مي توان يافت که در آن حداقل يک کارگاه جوشکاري فعال وجود نداشته باشد. سرعت عمل، ارزاني، کيفيت خوب اتصال در مقايسه با پرچ و پيچ، سبکي اتصال تمام شده و سادگي اجراي اتصال باعث پيشرفت و گسترش روز افزون صنعت جوشکاري محسوب مي شود. امروزه در بسياري از صنايع نظير هواپيمايي، صنايع توليد وسايل سنگين و سبک، صنايع برودتي و حرارتي، صنايع فضايي و هسته اي گروه هاي مختلف تخصصي جوشکاري حضور دارند. از اهداف مهم اين کارگاه توسعه دانش کاربردي جهت آماده سازي دانشجويان عزيز جهت فعاليت در اين حوزه ها مي باشد، تا بتوانند به طور موثر و با کارايي بيشتر در حوزه کاري خود ايفاي نقش نمايند.

تجهيزات کارگاه مکانيک تجهيزات کارگاه مکانيک:

انواع سوهان، اره آهن، عينک کار دو جداره، قيچي ورق بر، برس سيمي، پيچ دست، انبر جوش، انبر دست، گونيا، سوزن خط کش الماس، سنبه نشان، چکش، کوليس .

 

    هدف از ارائه درس آزمايشگاه مکانيک خاک به دانشجوي مهندسي عمران، آشنايي تجربي از پديده‌هاي مورد نظر، روش‌هاي مختلف تحقيق و اندازه‌گيري و تجزيه و تحليل داده‌هاي تجربي است.
ارائه اين درس به دانشجو در يافتن ديد بهتري از مهندسي ژئوتکنيک کمک خواهد کرد. آزمايشگاه مکانيک خاک موسسه آموزش عالي آريان داراي امکاناتي جهت اندازه‌گيري و تعيين مشخصات خاک از جمله دانه‌بندي، خاصيت خميري، دانسيته طبيعي و حداکثر، خصوصيات تراکم‌پذيري و مشخصات تحکيم خاک و ... مي‌باشد.

 

   این کارگاه جهت اجرای دوره های مختلف وابسته به کاربری کامپیوتر و با هدف ارتقاء مهارت دانشجویان عزیز در استفاده موثر از تجهیزات کامپیوتری راه اندازی گردیده است. از ویژگی های این کارگاه امکان اجرای دوره های مختلف آموزش نرم افزارها بصورت سمعی، بصری بوده و دانشجویان می توانند با استفاده از تجهیزات پیشرفته موجود در این کارگاه همزمان به مشاهده و انجام فعالیت بر روی کامپیوتر بپردازند.

 

    در عصر تکنولوژي و صنعت، با توجه به پيشرفت روزافزون جهان به سمت مدرنيزه شدن و با نگاهي به پيرامون خود به سرعت در مي يابيم که امروزه در دنيايي که به دنياي الکترونيک و ارتباطات بدل شده وظيفه ي دانشگاه ها در زمينه توسعه جامعه اي پيشرفته و خودکفا مطابق با معيار هاي علمي امروزي بسيار داراي اهميت مي باشد. آزمايشگاه الکترونيک و مدار موسسه آموزش عالي ايرانيکا مطابق با استانداردهاي روز فراهم شده و با داشتن دستگاه هايي اعم از سيگنال ژنراتور Function، منبع تغذيه AC , DC، اسيلوسکوپ، آوومتر(ولتمتر، اهم متر،آمپرمتر) و همچنين اساتيد مجرب و فضايي دوستانه محيط کاملي براي دانشجويان فراهم آورده است. دانشجويان عزيز مي توانند آزمايشهايي همچون فيلترها، کار با مدارات ترانزيستوري، آزمايش هاي مربوط به تکنيک پالس و الکترونيک صنعتي، آزمايش هاي مربوط به OP-AMPها، مدارات ديجيتالي، مدارهاي تلويزيوني، مدارات مخابراتي مدلاتورها و دي مودلاتورها اعم از AM , FM , PM و ساير آزمايش های الکترونيکی را انجام دهند.

تجهيزات آزمايشگاه الکترونيک:

مالتي مترروميزي، منبع تغذيعهDC دوبل ديجيتال 3 کانال 2 کانال، اسيلوسکوپ، فانکشن ژنراتور3 مگاهرتز، آمپرسنج، ولت سنج، بردبرد، گيرسوسماري، لامپ مهتابي، سيم لخت کن، اهم متر، هويه قلمي، قلع، ترمينال تغذيه، قلع كش، ترانس 6 ولت، جعبه ترانس، اسيد مدار چاپي، فيبر مدار چاپي.

 

   با توجه به اهميتي که اصول اوليه برق در زندگي روزمره دارد؛ موضوعات ارائه شده در کارگاه برق عمومي نقش بسيار مهمي در بر آوردن اين مهم ايفا مي کند. از جمله مباحثي که در اين کارگاه بيان مي شود و دانشجويان به طور مستقيم و گسترده با ان سرو کار دارند مي توان به موارد زير اشاره کرد:

- طراحي و خواندن نقشه هاي اوليه برق ساختمان
- شناخت کنتاکتور ها و چگونگي راه اندازي موتورهاي سه فاز و تک فاز
- نصب آيفون، پنکه سقفي، تايمرهاي صنعتي و خانگي
- طريقه بستن اتصالات ستاره-مثلث در موتورهاي سه فاز
- شناخت انواع کابل ها از جمله جزئيات ساختاري و نصب آنها در موارد مختلف 

هرکدام از موارد نامبرده به طور مفصل در طول ترم مورد بحث قرار مي گيرد و انجام موارد فوق به صورت عملي به ادراک و تفهيم دانشجويان کمک خواهد نمود.

تجهيزات کارگاه برق:

استوپ استارت، تايمر روشنايي راه پله، فتوسل (photo switch)، تايمر، کليد ديمر الکترونيکي، انواع کليد، گالوانومتر، ولت سنج، آمپرسنج، رله حرارتي بي متال، کنتاکتور 12 آمپر ژنرال، کمکي کنتاکتور، انواع فيوز، مولتي متر، موتور پنکه سقفي، جعبه ابزار، جعبه تقسيم، موتور 3فاز، موتورchanceover، قاب فيوز مينياتوري تک فاز، تابلو سيم سيار 3فاز.

 

    در این واحد درسی ابتدا دانشجویان با مفاهیم پایه فیزیک مکانیک که بر خاسته از پدیده هایی است که هر روز پیرامون ما اتفاق می افتد آشنا شده و به آزمایش آنها می پردازند. پدیده هایی از قبیل شتاب گرانش زمین، دور تناوب آونگ ساده و فنرها، اثر نیروی اصطکاک بر حرکت اجسام و ...
به دنبال آن در بخش فیزیک حرارت آزمایش های گرمایی از قبیل روش های متفاوت انتقال گرما و گرما سنجی و حسبندی مواد به طور عمده مورد بحث و آزمایش قرار می گیرد و تاثیر عوامل محیطی نیز بر روی آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.
به طور کلی کار تجربی دانشجویان در آزمایشگاه فیزیک مکانیک و حرارت، درک آنها را نسبت به مسائل و حوادث طبیعی و ذاتی که در جهان هستی وجود دارد بالا می برد.


تجهيزات کارگاه کارتوگرافی:

GPS، ميز نقشه برداري، ميز نور، دوربين تئودوليت، دوربين ترازياب،‌ دوربين FOFI، دوربين PENTAX، تراز شاخص، تراز ژالون، ژالون، سه پايه، قطب نما، شيب سنج، منشور مساحي، متر.